Aktuality

Po zlodejoch katalyzátorov polícia naďalej pátra

obed
poradna

Počas mesiacov august až október polícia v Zlatých Moravciach zaznamenala 5 prípadov krádeže katalyzátorov z osobných automobilov. 

Podľa polície ku krádežiam nedošlo iba v Zlatých  Moravciach, ale aj v Topoľčiankach a v Čiernych  Kľačanoch. „ Z vozidiel bol odcudzený iba katalyzátor. V jednom prípade došlo k odcudzeniu aj pracovného náradia.  Polícia naďalej pokračuje vo vyšetrovaní prípadov.“ Vyjadrila sa krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Katalyzátory sú pomerne ľahko dostupné. Zlodeji sa k ním väčšinou dostanú poležiačky a keď vedia, čo robia, katalyzátor z auta odstránia v priebehu pár sekúnd. 

Odstránením katalyzátora z auta, si zlodeji môžu prilepšiť od niekoľko desiatok až do stoviek eur, avšak spôsobená škoda je omnoho väčšia. Predísť krádeži katalyzátora je možné nainštalovaním lepšieho autoalarmu, poprípade parkovaním auta na miestach, kde sa ťažšie dá dostať k podvozku vozidla.

Andrej Nipča


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button